Gelukkigde mensen áchter ‘gelukkig de mens’

Wieteke (1975) is predikant-directeur van het doopsgezind broederschapshuis Dopersduin in Schoorl, een plek waar je ziel geleidelijk rust en ruimte vindt, gesprekken zich als vanzelf verdiepen en je jezelf ontmoet in je medemens, met God en Geest tussen beide.  
In een ver verleden studeerde ze godsdienstwetenschap en theologie in Groningen (RuG) en Amsterdam (Doopsgezind Seminarium) en promoveerde in Groningen op een onderzoek naar de oudtestamentische ban.  

Jarenlang gaf ze vakken als ‘inleiding op de bijbel’ en ‘teksten rondom geweld en vrede’ aan de Cursus Doperse Theologie. Samen met Johan Tempelaar bedacht ze de succesvolle ‘Jongelekenprekers’, een cursus die jongeren leert om op de kansel te staan en te preken.  

Ze schrijft en maakt graag mooie dingen, is eigenzinnig en vrijmoedig en kan eigenlijk niet zonder de zee. Oh. En ze is een volslagen digibeet.  

Gelukkig kent ze Wiebe.  

Wiebe (1986) a.k.a ‘de man met de schaar’ is een fervent podcastluisteraar (een paar van zijn favorieten: HeavyweightReply allEuropa draait doorPodcast over media en Radiolab). Maar stiekem wilde hij natuurlijk gewoon zélf een podcast maken. De digitale frustratie van Wieteke inspireert Wiebe altijd tot nieuwe technische hoogstandjes.  En eerlijk is eerlijk, hij lacht haar nooit uit. Niet waar ze bij is althans.  

Naast gelukkig de mens is Wiebe onderwijsadviseur bij de TU Delft, waar hij docenten helpt beter les te geven met behulp van technologie. Hij speelt bas. Natuurlijk speelt hij bas. In een band. Hij doet aan geocachen. En podcast luisteren. Oh. En podcast maken. Gelukkig maar.  

Deel deze pagina van Gelukkig de mens:

Volg ons nu op:

Ontvang een e-mail bij nieuwe afleveringen

We gebruiken het programma Mailchimp om je op de hoogte te houden van nieuwe afleveringen. Door op de knop 'Abonneren' te drukken ga je akkoord dat Mailchimp jouw gegevens verwerkt. Je kunt je op elk moment uitschrijven voor deze e-mails.