76. De liefde

Wat is nou de samenvatting van de Bijbel? Wat als je hele bijbel in een tegeltjeswijsheid moet vatten. Wieteke brandt haar handen er liever niet aan. Maar gelukkig heeft Jezus dit al gedaan. Deze week in Gelukkig de mens Marcus 12:28-34 met een samenvatting van de Bijbel.

Deze aflevering heeft de titel: De liefde (spoiler).  Luister nu via #spotify, www.gelukkigdemens.nl/76-de-liefde of je eigen podcastapp.

Een van de schriftgeleerden die naar hen geluisterd had terwijl ze discussieerden, en gemerkt had dat hij hun correct had geantwoord, kwam dichterbij en vroeg: ‘Wat is van alle geboden het belangrijkste gebod?’  Jezus antwoordde: ‘Het voornaamste is: “Luister, Israël! De Heer, onze God, is de enige Heer;  heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand en met heel uw kracht.”  Het op een na belangrijkste is dit: “Heb uw naaste lief als uzelf.” Er zijn geen geboden belangrijker dan deze.’  De schriftgeleerde zei tegen hem: ‘Inderdaad, meester, wat u zegt is waar: hij alleen is God en er is geen andere god dan hij, en hem liefhebben met heel ons hart en met heel ons inzicht en met heel onze kracht, en onze naaste liefhebben als onszelf betekent veel meer dan alle brandoffers en andere offers.’ Jezus vond dat hij verstandig had geantwoord en zei tegen hem: ‘U bent niet ver van het koninkrijk van God.’ En niemand durfde hem nog een vraag te stellen.

Deel deze pagina van Gelukkig de mens:

2 antwoorden op “76. De liefde”

  1. Els Hofman - Baatdse

    Wat is het toch fijn dat je triggert en aanzet tot nadenken over de teksten in de bijbel. Dit was weer een pure diamant. De verhalen die je raken, in verwarring brengen, soms opstandig maken dat je denkt hupsakee even weg ermee, maar dan die uitleg en dan uitkomen op de Liefde. Deze schrijf ik met een hoofdletter omdat ie zo puur is! Maandagmorgen met een kopje koffie, ha de dag kan slechter beginnen, dank je wel Wieteke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons nu op:

Ontvang een e-mail bij nieuwe afleveringen

We gebruiken het programma Mailchimp om je op de hoogte te houden van nieuwe afleveringen. Door op de knop 'Abonneren' te drukken ga je akkoord dat Mailchimp jouw gegevens verwerkt. Je kunt je op elk moment uitschrijven voor deze e-mails.